[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Project

Zwemtocht door de Groenlose Gracht

Algemeen

De gracht in Groenlo ziet er prachtig uit na de recente opknapbeurt. Tijd voor een sportief evenement waarbij de gracht volop in de spotlights staat. Het idee van Denise: Een zwemwedstrijd in en door de gracht van Groenlo. In Zutphen organiseren ze dit ook jaarlijks; "De vrije slag door Zutphen." Ik zie vergelijking tussen deze twee steden. In Zutphen varen er ook fluisterboten en dat heeft zeer zeker z'n charmes. Het hoeft niet perse een wedstrijd te zijn, maar een sportief evenement, waar iedereen aan mee kan doen van jong tot oud. Een leuke publiekstrekker, ook voor het toerisme.

De eerste zwemtocht is op 27 juni 2015 georganiseerd, tegelijk met het evenement Dancing in the Street. De eerste editie was een daverned succes met 200 zwemmers en rond de 3000 bezoekers.

lagdoorgrolle.nl/" target="_blank">www.devrijeslagdoorgrolle.nl

Updates (2)

2015-11-06
Nieuw bestuur voor Vrije Slag door Grolle 2016

Het nieuwe bestuur wordt gevormd door Klaas Hofstra (voorzitter), penningmeester Arno van Wees, secretaris René Penterman, Wilfred Kristen (veiligheid en sponsoring), Monique Wassink (pr en sponsoring) en Denise zelf. Deze groep enthousiaste Grollenaren, met elk hun eigen specialiteit, zal ervoor zorgen dat de zwemtocht dit jaar weer net zo goed zal verlopen als de eerste editie.

2016-06-15
2e editie op 25 juni 2016

De 1e editie in 2015 was een daverend succes. Ruim 200 deelnemers en bijna 3000 toeschouwers stonden langs de kant om zwemmers aan te moedigen en de vernieuwde gracht te bewonderen dat die middag geopend werd door Burgemeester en Wethouders.

In 2016 willen we het succes evenaren en komt er op speciaal verzoek een extra lange afstand bij, namelijk de 4,6 km! Aantrekkelijk voor getrainde zwemmers, maar vanzelfsprekend ook voor het publiek. Aansluitend vindt er een zogeheten “Badeendenrace”, georganiseerd door de Lions. Dancing in the Street vindt traditiegetrouw plaats op iedere laatste zaterdag van juni.

Contact

Kun jij bijdragen of helpen op wat voor een manier dan ook? Alle hulp is welkom. We komen graag met je in contact.

Velden met een * zijn verplicht

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo