[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Project

Weerkommen

Algemeen

Weerkommen. Terug naar mijn Achterhoekse roots. Een reis die Peter niet alleen wil ondernemen maar waarbij hij jullie graag uitnodigt aan te sluiten. Deze reis, droom en uitdaging wil hij verwezenlijken middels zijn CD Weerkommen. Een album volledig geschreven en gezongen in het Achterhoeks.WeerkommenWeerkommen weer naor huusWoor ‘t harte is door is ‘t thuusWoo’j ’t allerleefste buntNans woo’j ’t better kriegen kunt

Al een flinke tijd wordt hard gewerkt aan de eerste demo’s waaruit blijkt dat we alle ingrediënten in huis hebben om “Weerkommen” tot een succes te maken. Het enige wat nog rest: de studio in met getalenteerde muzikan

ten om de opname te realiseren. En dat kost geld! In het prachtige Studio Spitsbergen wil Peter zijn creativiteit en ideeën rondom Weerkommen vastleggen en deze droom waar maken! Maar om dat te kunnen doen – de muzikanten gepast te kunnen belonen en de opname en het maken van de CD in zijn geheel te kunnen bekostigen – is hij een crowdfunding-campagne gestart. Samen Weerkommen mogelijk maken. En wie weet, wanneer meer dan voldoende wordt opgehaald, kan het album zelfs nog wat mooier door een symfonie orkest erbij te betrekken!Weerkommen doet Peter graag samen! Met jullie steun, kan hij de opname bekostigen!Daarom zoekt hij Achterhoekers, liefhebbers en fans avant la lettre die ‘SuukerEumke’ willen worden en er op durven vertrouwen dat ze “Weerkommen” straks als glimmer mogen bijprikken op de Achterhoekse kroon!

Updates (2)

2015-09-10
Recensie van de cd Weerkommen

Eigenlijk ken ik oud Grollenaar Peter Groot Kormelink alleen als zanger van de Jazzpolitie (met de hit ‘Liefdesliedjes’) en van de band ‘Splitsing’, met het nummer ‘Wind en zeilen’. Deze nieuwe kant van Peter ken ik niet maar ben heel erg blij dat ik die nu hoor. Wat een geweldig nieuw album is de  cd ‘Weerkommen’ geworden en dan ook nog eens gezongen in mijn eigen Achterhoekse moedertaal.

Door: Marcel Houwer

Ik heb de cd in mijn autoradio en deze is de hele dag te horen. Ook mijn gezin is er helemaal weg van. De luisterliedjes, waaruit het schijfje met z’n 13 nummers voornamelijk bestaat, zijn geweldig. Het duurt niet lang of je bent de liedjes al aan het mee neuriën en dan na verloop van tijd zing je het refrein mee. Om deze liedjes zo te kunnen zingen moet je uit de Achterhoek komen. Duidelijk is dat hij heel zijn ‘hart en ziel’ heeft gelegd in de liedjes.

De cd begint met het prachtige ‘Veurlicht en achterlicht’, een knipoog tussen de rivaliteit tussen Groenlo en Lichtenvoorde. ‘Vogelscheten’, een duet met Bert Heerink (Vandenberg), ‘Dreume in Bleume’, het lijflied van de het Lichtenvoords bloemencorso. En zo kan ik alle dertien liedjes wel gaan beschrijven maar leuker en zeker een aanrader is om zelf te luisteren.

Op zaterdag 3 oktober presenteert Peter zijn cd voor het eerst live in City Lido Groenlo. Ik kijk uit naar deze avond en zeg nu al ‘Weerkommen’ Peter.

2015-03-15
Workshop op Marianum

GROENLO – Op donderdag 5 maart gaf de bekende hitschrijver, componist, theatermaker en producent Peter Groot Kormelink een workshop “Liedjesschrijven” bij Marianum. De oud-Grollenaar is een oud-leerling van Marianum te Groenlo en scoorde hits met de bands Splitsing en Jazzpolitie. Menigeen kent de liedjes “Wind en zeilen”, “Recht uit het hart” en “Liefdesliedjes”.

Peter Groot Kormelink kwam samen met 7 muzikanten, Marcel Wantia, Mart Hillen, Christof Elsinghorst, Nils Wiegerinck, Lisa Wellink, Stefan Zevenhoven en Christiaan ten Broeke, naar Marianum en vertelde over zijn vak en hoe je liedjes schrijft. “Muziek is een gevoelskwestie”. Daarna begeleidden Peter en de muzikanten de leerlingen bij het schrijven van hun liedjes.

Maar liefst 21 leerlingen namen deel aan de workshop. Er zat aan de workshop een prijs verbonden. Het winnende liedje wordt uitgevoerd tijdens de presentatie van de CD “Weerkommen” op vrijdag 3 oktober in City Lido te Groenlo.

Op vrijdag 13 maart werd de winnaar officieel bekend gemaakt. Peter belde de winnaar Thimo Scheink uit leerjaar 1-vwo op tijdens de les aardrijkskunde. Thimo is de beste liedjesschrijver. De leerlingen Berend Hulshof en Wiebe Maalderink hielpen Thimo met de bijbehorende muziek.

Volgens Peter overduidelijk hoe een winnend liedje hoort te zijn. “Een fijne tekst met bijpassende muzikale sfeer. Bovendien dwong het bij de eerste uitvoering al stilte en respect af”.

Niet alleen mag Thimo zijn liedje zingen op vrijdag 3 oktober in City Lido tijdens de presentatie van “Weerkommen”, maar hij is ook uitgenodigd om bij Christof Elsinghorst een professionele opname van het liedje te maken. Verder doet Peter een poging om de opname bij Kinderen voor Kinderen te krijgen!

Contact

Kun jij bijdragen of helpen op wat voor een manier dan ook? Alle hulp is welkom. We komen graag met je in contact.

Velden met een * zijn verplicht

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo