[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Project

Waarmaakplek realiseren

Algemeen

BS22 - de waarmaakplek in Groenlo - is een succes! Vanaf oktober 2012 tot heden is het een weg vol bergtoppen en dalletjes: gave resultaten, successen, inspiratie, maar ook heel wat inzichten en leermomenten.  De Provincie Gelderland heeft de wens die inzichten breder te delen om op die manier aan de ene kant burgerparticipatie te stimuleren en aan de andere kant ook overheids- en andere instellingen ervan bewust te laten worden, dat burgerparticipatie een andere denk- en werkstijl vraagt. De Gemeente Oost Gelre is een partner in financiele zin en in praktische zin.BS22 ontving van 2013 tot eind 2016 een subsidie van stichting DOEN voor de opstart van de waarmaakplek. Vanuit BS22 brengt een projectteam de ervaringen in kaart en deelt deze op zowel internet als Facebook.

Updates (3)

2014-10-09
Artikel Gelderlander BS22

artikel-gelderlander-bs22-start.jpeg#ass

2015-09-03
stukje torenwachter in Groenlose gids

torenwachter-stukje-over-bs22.jpeg#asset

2015-04-26
Boek 'Stad in beweging: de kracht van BS22'

In opdracht van de Provincie Gelderland schrijven Anke Sitter en Linda Commandeur het boek 'Stad in beweging: de kracht van BS22'. Het is een bloemlezing uit de ervaringen die zijn opgedaan. Hoe is het zover gekomen? Wat is er nodig, of belangrijker, wie heb je nodig? Hoe faciliteert dit project andere bewonersinitiatieven? Wat zorgt er voor een positief effect? En wat heeft er niet gewerkt of is aan verandering onderhevig in de verschillende fasen? Daarnaast hebben de dames ontdekt dat er verschillende types mens betrokken zijn bij bewonersinitiatieven: de initiatiefnemer, de starter, de verbinder, de meebouwer, energizers en de gevestigde orde. Dit kun je allemaal lezen in het eBook, dat je gratis kunt downloaden.

Contact

Kun jij bijdragen of helpen op wat voor een manier dan ook? Alle hulp is welkom. We komen graag met je in contact.

Velden met een * zijn verplicht

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo