[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Project

Verfraaien tunnelbak Lichtenvoordseweg

Algemeen

Verfraaiing van een zeer lelijke tunnelbak aan de Lichtenvoordseweg door deze te beschilderen en het plaatsen van een kunstwerk (beeld / 3D object). Het samenbrengen van leerlingen van het Marianum College en mensen uit de buurt om samen te werken aan een verbeterd aangezicht van Groenlo door het aanpakken van lelijke plekken. Bovendien komen leerlingen in aanraking met echt uit te voeren projecten.

Updates (2)

2015-11-20
Tunnelbak met kunstwerken onthuld

20-11-2015 GROENLO – De tunnelbak in de Lichtenvoordseweg in Groenlo heeft een frisse uitstraling gekregen en wordt gekenmerkt door twee nieuwe kunstwerken. Vrijdag 20 november werd het geheel gepresenteerd aan de bewoners van de Lichtenvoordseweg en andere belangstellenden.

Wethouder Vincent van Uem van de gemeente Oost Gelre is erg trots op wat er bereikt is. “Dat wat eerst gewoon een stuk beton was is nu een kleurig geheel geworden. Deze fleurige tunnelbak draagt bij aan een mooie binnenkomst van de stad Grolle:, vertelde de wethouder.

Het opfleuren van de tunnelbak is een voortvloeisel uit de reconstructie van de Lichtenvoordseweg welke in 2013 plaatsvond. Esther de Heer en Rob Arink (tevens actief in de werkgroep van de Lichtenvoordseweg) kwamen toen met het idee om de tunnelbak op te sieren. “De tunnelbak is van de Provincie Gelderland en die zijn niet zo gewend dat inwoners zelf initiatief nemen om iets te verfraaien. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om de tunnelbak te mogen schilderen”, aldus de wethouder.

Leerlingen van het Marianum (en tevens buur van de tunnelbak) hebben het ontwerp gemaakt. Door ‘Muurgedichten Groenlo’ is er een gedicht op de tunnelbak gezet en door Rob Arink zijn er twee kunstwerken ontworpen die het front van de bak sieren. “De kunstwerken beelden uit dat je je woonomgeving en woonplaats moet ‘koe ste ren’. Het is nog niet helemaal klaar want er moet nog verlichting bij de kunstwerken komen”, vertelt Rob Arink. Wethouder Van Uem vult aan dat hij blij is met buurtinitiatieven en zal dit koesteren.

2015-05-22
voortgang

Update 22 mei: er gaat een maquette naar de Provincie ter goedkeuring van het plan.

Contact

Kun jij bijdragen of helpen op wat voor een manier dan ook? Alle hulp is welkom. We komen graag met je in contact.

Velden met een * zijn verplicht

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo