[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Project

Herinrichting buurtplein Emmasingel / van Speijckstraat / Evertsenstraat

Algemeen

Anny Koppelman kwam in gesprek met Linda Commandeur. Ze vertelde dat het plein achter haar huis aan de Emmasingel al heel lang niet aantrekkelijk was en ze er wel iets anders voor zou willen bedenken. Maar hoe begin je dan? Linda schakelde Chris Frencken van de gemeente in en Anny vond een aantal buren die graag wilden meedenken. In een aantal overleggen tussen de buren en de gemeente/de tuinarchitect, werd het plan opgesteld. 

Updates (2)

2016-04-01
Opening Buurtplein

Streekgids- 1 april 2016- GROENLO 
Buurtbewoners van het nieuw ingerichte  plein, tussen de Emmasingel, Van Speijckstraat, Karel Doormanstraat en Evertsenstraat, hebben donderdag 31 maart door middel van het planten van bloemen hun plein officieel geopend.

Wethouder Vincent van Uem van gemeente Oost Gelre is blij dat het plein een goede samenwerking is tussen de buurtbewoners, Hacron en gemeente Oost Gelre.

Eind 2015 hebben buurtbewoners samen met gemeente Oost Gelre, infrabedrijf Hommelink en HacronGroen de herinrichting opgestart van de twee voormalige plantsoenen. Van twee plantsoenen is één buurtplein gemaakt. Het ontwerp van het buurtplein is gebaseerd op de wensen die de bewoners kenbaar hebben gemaakt in afstemming met ontwerpster Joyce Schieven en via een vragenlijst.

Buurtbewoner Christof Elsinghorst (adjudant van de Knunnekes) ging met een bak bier rond om het nieuwe plein op z’n Grols nat te maken.

2016-09-07
Hoe ligt het buurtplein er nu bij....? Prachtig!

buurtplein-3.jpg#asset:394

buurtplein-2.jpg#asset:395 buurtplein1.jpg#asset:396 We wensen er alle buurtbewoners veel plezier van!

Contact

Kun jij bijdragen of helpen op wat voor een manier dan ook? Alle hulp is welkom. We komen graag met je in contact.

Velden met een * zijn verplicht

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo