[devMode] Samen bouwen aan een beter en mooier Groenlo | BS22
Nieuwsbericht

Een onverwacht gesprek

Zo wil ik ook oud worden!

Het spreekuur op 23 september: Anke doet het spreekuur en Joachim en Joske zijn er ook nog na een overleg met Vincent Lette eerder op de middag. 

Twee dames op leeftijd lopen vastberaden naar binnen. 'Wat is dit hier eigenlijk?' is hun directe vraag. 'We vroegen het onze vrienden, maar die weten het ook niet. Wij hebben gezegd, we gaan het gewoon zelf even vragen!' 
Met een kop koffie bespreken we BS22, de Stadskamer die gebruik maakt van BS22 als ruimte en het Huis van de Buurt, waar de dames als deelnemer en vrijwilliger binnenkort ook te vinden zijn. 

Wat een leuke ontmoeting, vol humor en vol inspiratie. De vriendinnen vertrouwen ons toe dat ze een Grolse man hebben ontmoet en naar Groenlo zijn gekomen vanuit Groningen en Epse. Dat ze het hier heerlijk vinden, lekker rustig. Maar soms te rustig! De mannen genieten van een partijtje biljart, een biertje en sport op TV, maar de dames zoeken elkaar op om een open zondag te bezoeken, een terasje te pikken en met regelmaat ook nog een weekendje te werken. Ze nemen andere dames op sleeptouw als er wat te ondernemen valt.  

Na de koffie en het gesprek stappen de dames de deur uit. Ze gaan nog lekker even op het terras zitten met een bacardi-cola.......Wat een heerlijk voorbeeld! Ondernemend zijn, gewoon je vraag stellen, humor hebben, anderen motiveren is niet aan leeftijd gebonden.

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo