[devMode] De 6 verschillende verschijningsvormen van BS22 | BS22
Nieuwsbericht

De 6 verschillende verschijningsvormen van BS22

De 6 verschillende verschijningsvormen van BS22

We hebben de afgelopen weken ons doel, onze werkwijze en onze visie nog eens uitgewerkt. 

Wat is BS22? 

BS22 is niet maar één ding, dus we hebben geprobeerd dat voor jullie uit te schrijven. 

BS22 is een plek. Wat we iedere keer van bezoekers terug krijgen: ERVAAR de energie, die in de ruimte hangt! Het is een inspirerende plek, een plek die mensen het (zelf)vertrouwen geeft om hun dromen waar te durven maken. 

BS22 is een beweging. Naast de locatie op zich en de projecten en activiteiten die daar lopen heeft de ontwikkeling van BS22 voor een bijzondere energie in de stad gezorgd: mensen krijgen weer het vertrouwen om zelf de regie de nemen voor de ontwikkeling van hun omgeving, daar waar de ruimte ervoor is. 

BS22 is een stichting. Een zelfstandige organisatie, die op geheel haar eigen manier en met liefde en enthousiasme voor de stad de Grollenaren ondersteunt om hun eigen leefomgeving vorm te geven.

BS22 is een voorbeeld. Regelmatig worden de kennismakelaars van BS22 elders gevraagd om een lezing of workshop te houden. BS22 wordt regelmatig door instanties en organisaties opgezocht voor 

inspiratie. Zo zijn er reeds adviseurs en werkgroepen van verschillende ministeries langs geweest, de Provincie kwam voor uitleg en een lunch, initiatieven van andere plaatsen (Wageningen, Groningen, Berkelland, Doetinchem, Leiden, Vreden [Duitsland] en nog veel meer) bespraken hun wensen en ideeën met BS22. 

BS22 is een experiment. BS22 kent nagenoeg geen vaste vormen. We kijken altijd wat past en wat de vraag dient. We vinden ons - bij wijze van - iedere keer opnieuw uit, proberen kansen te benutten die er liggen.

BS22 is een groeiplaats. Er zijn verschillende voorbeelden waar mensen, die het lef hadden met een idee over de drempel te komen [met name in het prille begin] ook persoonlijk heel erg zijn gegroeid, van bijstand naar gestane ondernemer bijvoorbeeld. Eigen dromen waar zien worden geeft een ontzettende boost! En zo draagt BS22 niet alleen bij aan ontmoeting en beleving, maar ook aan economische groei van de plaats. Draagt bij door de ondersteunen en te begeleiden. Het échte werk ligt bij de initiatiefnemers :) Die zetten we ook graag op een voetstuk!

Wil je ook weer of meer ontmoeten, inspireren of helpen bij BS22? Stuur ons even een berichtje of kom nog eens langs op ons spreekuur!

Deel dit project

Andere actieve projecten

Daghoreca met uiteenlopende medewerkers in Groenlo Natuurlijk spelen in de Grolse Weiden De Toekomst van BS22 bespreekbaar maken NAH Kaffee Oost Gelre Kabouterroute Groenlo